Persoonlijke ontwikkeling & Loopbaancoach

Ervaring 
Vanuit mijn persoonlijke loopbaan heb ik veel ervaring met het ondersteunen van mensen bij het versterken van persoonlijk leiderschap. Mijn passie is om mensen beter te laten presteren, de aanpak is praktisch en zorgt dat mensen zichzelf beter leren kennen en van daaruit betere keuzes maken. Verandering is niet altijd een keuze en lijkt soms eng. Dat gevoel mag er ook zijn, samen bouwen we aan verbinding, verandering, ontwikkeling en structuur.

Voor wie 
Mensen die net dat duwtje in de rug nodig hebben zoals: starters op de arbeidsmarkt, startende ondernemers (zzp), werknemers die zich niet op hun plek voelen en MKB bedrijven van 0 tot 200 fte.

Mijn aanpak
Met een praktische aanpak ervoor zorgen dat mensen het beste uit zichzelf halen met concrete resultaten. Het stellen van (nieuwe) doelen en het plannen van een aanpak. Verandering is soms een keuze maar soms ook niet en lijkt soms eng en dat gevoel mag er ook zijn. Daarom help ik mensen om de leiding te nemen over hun eigen kennis en vaardigheden zodat ze deze optimaal kunnen in zetten. Samen bouwen we aan verbinding, verandering, groei en structuur.

Ook begeleid ik bedrijven met knellende zaken o.a. door de vinger te leggen op de oorzaken van problemen.

Benieuwd naar het waarom? Lees hieronder snel verder!

Interview loopbaancoach

Wat is jouw visie op persoonlijke ontwikkeling?
Op persoonlijk vlak gaat dit over het weten waar je naar toe wilt en waar je voor staat. Dat je je verantwoordelijkheid leert dragen en neemt over de keuzes die jezelf maakt. Dit doe ik door te inspireren, ontwikkelen, begeleiden van  mensen en bedrijven op het gebied van persoonlijk leiderschap. Dit doe ik voor voor mensen die vastlopen, die in de waan van de dag zitten en die worstelen met systemen.

Vaak willen ze meer tijd voor zichzelf, leren loslaten, focussen, leiding nemen over zichzelf. Sterker worden en bewuster worden. Hier hebben ze ankers en haakjes voor nodig. Hierdoor veranderd het gevoel van vrijheid, het hebben van vertrouwen, rust, vrij van angst en stress.

Gelukkiger worden in het doen wat ze doen, ik train, coach mensen, ondernemers om besluitvaardiger te zijn en kunnen loslaten op basis van vertrouwen.

Waarom ben je loopbaancoach geworden? 
Mijn drive zit in: inspireren, ontwikkelen en begeleiden van mensen en organisaties om succesvol en in balans te zijn. Mensen verder helpen en zich bewust te laten worden van hun eigen kennis en krachten. Van binnenuit denken en het beste uit zichzelf te halen. Al 30 jaar in mijn loopbaan is dit wat ik al jaren doe: ‘MENSEN MOTIVEREN’.

Wat motiveert jou in het begeleiden van mensen?
Dat ieder mens uniek is. Samen kijken naar het proces en de ontwikkelingen. Mensen in beweging zetten. Door mijn pragmatische en coachende manier zijn mensen bereid het op te pakken. Een beetje van “voordoen, samen doen, zelf doen”. Aan de basis ligt een goed gesprek over de concrete behoefte en urgentie.

Wat probeer je de mensen mee te geven?
Dat mensen meer kunnen dan ze zelf denken, ervoor gaan, vrij van belemmeringen en angst. Ik stel wel eens de vraag; wat is nu het ergste wat je kan overkomen? Vaak wordt er dan gezegd dat ik gezond blijf. Top, gaan we nu de weg vooruit.

Welk boek inspireert je als loopbaanbegeleider?
Dat zijn er een aantal; o.a. boeken als, Onze ijsberg smelt (succesvol veranderen) van John Kotter of De Creatie Spiraal van Marinus Knoope of De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey.

Een stukje uit Covey; Jij hebt de leiding. Is gebaseerd op vier basiskwaliteiten: voorstellingsvermogen, geweten, beslissingen nemen en zelfbewustzijn. Belangrijke zaken eerst, Succes.

Ga jij de uitdaging aan?

Kennismaken? U kunt mij bereiken op 06 51417262 of per mail jan@eenkoren.nl

 

Vitaliteit en persoonlijk leiderschap,
het één kan niet zonder het ander

Mijn meest recente en relevante opdrachten

Scroll naar top