Over Jan

Het kan altijd beter
Men kent mij als een energieke slagvaardige ondernemende people manager gericht op resultaat. Analytisch en met oog voor detail (operational excellence). Altijd op zoek naar de optimale afstemming van mensen en middelen.

Optimalisatie van processen en “de basis op orde” zijn termen waarin ik mij herken. Mijn kracht zit in het managen van die processen en het ontwikkelen van teams. Ik zet de organisatie in beweging en ben steeds met de medewerkers op zoek naar mogelijkheden om processen en samenwerking te verbeteren (supply chain). In LEAN termen bekend als de “Gemba walk”: ga naar de bron, de werkvloer. Kijk en praat.

Door mijn coachende manier van leidinggeven, blijven mensen gemotiveerd en zijn ze bereid naar hun aandeel in het proces te kijken en verantwoordelijkheid te nemen. Met als resultaat: vitaliteit en persoonlijk leiderschap.

Respect voor elkaar en balans
Continue verbetering, ja. Maar niet ten koste van de mens. Respect voor elkaar én balans tussen werk en privé zijn het fundament. Zowel voor de mensen met wie ik werk als voor mezelf.

Van bedrijfsleven naar (semi)overheid
Ruim dertig jaar ervaring in techniek, processen, persoonlijk leiderschap, eigenaarschap, gedrag en houding. Eerst als operations en logistiek manager in het bedrijfsleven (bakkersbranche, groothandel, productie- en technische bedrijven). Een paar jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de (semi)overheid met name in de afvalbranche.

Mijn rode draad
Mijn werk is gebaseerd op de vier pijlers Techniek, Processen, Besturing, Gedrag en (persoonlijk) Leiderschap. Het accent hangt nauw samen met de behoefte van de organisatie. De vorm waarin we dat gieten, varieert van interim management (voor vervanging of als aanvulling bij een grote klus) tot advisering waarbij ik samen met u onderzoek welke oorzaken aan de knelpunten ten grondslag liggen en hoe deze opgelost kunnen worden. De keuze is aan u.

 

Kennismaken? U kunt mij bereiken op 06 51417262 of per mail jan@eenkoren.nl

 

Vitaliteit en persoonlijk leiderschap,
het één kan niet zonder het ander

Mijn meest recente en relevante opdrachten

Scroll naar top